14:30

Björklinge BK 01

Referat: Arlanda IBK - Björklinge BK 01

Lördag förmiddag och resa ut mot Arlanda. Det är konstigt hur många gånger man än läser vägbeskrivningar så hamnar man fel ändå. Lätt väg att hitta men fel trots det. Väl där så nästa besvikelse då inget eluttag finns för vår musikmaskin och en hall med många "hål" i golvet. Fram med tejp och börja laga.

Matchen startar och vi forstsätter vår positiva trend från fredagen med fröjdigt och passningssäkert spel. Vi skapar många chanser och fyller på bra med backarna som vi sagt innan match. I 6:e minuten hittar äntligen Tilde målet och på en jättefin passning från Ida. Arlanda som hade svårt att få igång sitt spel lyckas ändå få in en boll 2 minuter senare på en slumpboll. Vi spelar ut och äger perioden stort och får även åter ledningen då Clara står fri i mitten och kan inte missa målet. Fantastisk passning från en av dagen bästa spelare Danni. Mycket aktiv och rörliga fötter så skapade hon mycket och oroade de flesta gångerna hon var inne. Perioden slutar 1-2 och klart vår period.

Andra skulle vi fortsätta på samma sätt med snabba spelvändningar och fortsätta ligga nära varandra. Vi börjar också perioden bra men tappar den då vi kommer för långt ifrån varandra samt passar för lite och chansar för mycket. Många diagonaler från backarna ställde Ellen fri med Arlandatjejer då dom bröt bollbanan, och vips så stod det 4-2. En mycket besviken tränare som tyvärr inte kunde dölja sin besvikelse präglade pausen. Jag vet vad tjejerna kan och känner en frustration då det inte fungerar . Avslutade dock med lite positivitet och ett försök att hitta tillbaka till första periodens spel.

Tredje är till en början ganska jämn då Arlanda flyttar upp spelet och stressar oss i uppspelsfasen. Många gånger får backarna jobbigt då centern inte kommer ner för hämta bollen. 5-2 i 8 minuten och det kändes lite hopplöst faktiskt. Tilde för en tackling mot sargen och slå i ansiktet dock tillbaka strax därpå. Ida fiskar upp en boll på mitten och vänder bort sin center, drar ut mot kanten och sätter säkert 5-3 vilket ger oss lite luft under vingarna. 4 minuter senare drar Tilde iväg på en solofärd och avslutar snyggt då hon drar målvakten och sätter 5-4. En lätt lyftning från Alma ger Tilde det här läget och det visar på spelkänsla. Vi orkar inte riktigt komma ikapp trots att vi spelar sista 10 minuterna väldigt bra. Tycker att vi äger första och sista perioden då vi kanske också skall kunna avgöra matchen till vår fördel. Lite mycket på chans från våra backar och det slipar vi på till Storvretamacthen nästa lördag.